|
کد مطلب: 183100
توافق هستهاي ايران امنيتساز است
تاریخ انتشار : 1394/07/07 11:03:46 نمایش : 1720
رئيس جمهوري آرژانتين در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل بار ديگر از تفاهمنامه اين کشور با ايران دفاع و آمريکا را به مکر در زمينه ديپلماسي متهم کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار «کريستينا فرناندز کرشنر» رئيسجمهور آرژانتين ساعاتي پيش به ايراد آخرين سخنراني خود در نشست مجمع عمومي سازمان ملل در مقر اين سازمان در «نيويورک» پرداخت.
توافق هستهاي ايران و ۵+۱ براي دنيا امنيت و اطمينان خاطر به همراه دارد
فرناندز در سخنان خود به توافق ايران با گروه ۵+۱ درود فرستاد و اعلام کرد که اين توافق براي جهاني که ديگر از جنگطلبي روي گردان شده است، امنيت و اطمينانخاطر بيشتري را فراهم خواهد کرد.
وي در اين رابطه عنوان کرد که ما از سال ۲۰۱۰ زماني که «گري سيمور» مشاور ارشد آمريکا در زمينه انرژي هستهاي از «هکتور تيمرمن» وزير امور خارجه آرژانتين خواست که اين کشور بار ديگر تحت نظارتهاي بينالمللي تأمينکننده سوخت رآکتور «تهران» باشد، ما ميدانستيم که اين توافق در نهايت حاصل خواهد شد.
«فرناندز» افزود که «سيمور» براي «تيمرمن» توضيح داده بود که آمريکا در حال مذاکره با ايران براي جلوگيري از غنيسازي بيشتر اورانيوم توسط اين کشور است.
وي تصريح کرد که وزير امور خارجه نزد من آمد و پيشنهاد آمريکا را با من مطرح کرد؛ با توجه به تيرگي روابط بين آرژانتين و ايران به خاطر متهم شدن ۵ مقام ايراني در موضوع سوءقصد به مرکز يهوديان آرژانتين موسوم به «آميا»، اتخاذ اين تصميم برايم دشوار بود اما اين پيشنهاد را مشروط به اين که مکتوب و امضا شود، پذيرفتم.
دفاع رئيسجمهور آرژانتين از يادداشت تفاهم اين کشور با ايران
رئيسجمهور آرژانتين در ادامه ضمن اشاره به امضاي يادداشت تفاهم بين اين کشور و ايران خاطرنشان کرد که هدف از امضاي اين يادداشت مبارزه عليه تروريسم، آشکارسازي حقيقت و برقراري عدالت براي قربانيان حادثه حمله به «آميا» بوده است.
وي افزود که ما به خاطر يک توافق همکاري قضايي با ايران مورد هجمهها و انتقادات فراواني قرار گرفتيم که اين انتقادات بيشتر از آنکه به خاطر زنده نگه داشتن حقيقت و عدالت باشند، با حيله و مکر صورت گرفته بودند.
«فرناندز» اتهام وارد شده به دولت وي مبني بر همدستي با ايران را رد کرد و پرسيد: اگر ما با ايران همدست هستيم، پس «باراک اوباما» رئيسجمهور آمريکا چيست؟
وي در انتها عنوان کرد که آمريکا ديگر نميتواند به و سياستهاي يک بام و دو هواي خود در زمينه ديپلماسي ادامه دهد.
قدرداني «فرناندز» از سازمان ملل به خاطر تصويب قطعنامه عليه صندوق کرکس
«فرناندز» در اين سخنراني ضمن قدرداني از سازمان ملل به خاطر تصويب اصول پيشنهادي از سوي آرژانتين براي بازپسدهي بدهيها و قطعنامه اين سازمان عليه صندوق کرکس، عنوان کرد که اين اقدام سازمان ملل نه تنها کمک به آرژانتين بلکه کمک به تمامي کشورهاي جهان بود.
وي با اشاره به فشاري که صندوق کرکس با همدستي بخش قضايي آمريکا به آرژانتين وارد کرده است، اعلام کرد که تصويب اصول پيشنهادي آرژانتين پيشرفت مهمي در اين راستا محسوب ميشود که بايد نتيجهبخش باشد.
آمريکا در مورد پرونده وزير اطلاعات سابق آرژانتين همکاري کند
رئيسجمهور آرژانتين در اين سخنراني بدون ذکر مستقيم نام «آنتونيو اوراسيو استيوسو» وزير اطلاعات سابق اين کشور از آمريکا خواست اطلاعات لازم در مورد وي را در اختيار دولت آرژانتين قرار دهد.
«استيوسو» در حال حاضر از محاکمه توسط دستگاه قضايي آرژانتين به اتهامات متعدد از جمله اتهام مربوط به پرونده سوءقصد به مرکز يهوديان اين کشور موسوم به «آميا» در سال ۱۹۹۴ (۱۳۷۳) در حال گريز است.
وي در اين رابطه عنوان کرد که ارتباط خاص اين شخص با پرونده «آلبرتو نيسمن» دادستان فقيد آرژانتين واضح و آشکار است و ما از آمريکا مي خواهيم که براي پيگيري روند قضايي پرونده «استيوسو» همکاريهاي لازم را با ما داشته باشد.
آمريکاي لاتين ديگر سرزمين نابرابريها نيست
«فرناندز» در طول سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل تصريح کرد که آمريکاي لاتين در سالهاي اخير از سرزمين نابرابريها به سرزمين اتحاد تبديل شده است؛ ما در سازمان کشورهاي آمريکاي لاتين و کارائيب (سلاک) گروهي را تشکيل دادهايم که هيچگونه درگيري نژادي و مذهبي با يکديگر ندارند و ما از اين لحاظ به نماد اتحاد در دنيا بدل شدهايم.
وي در ادامه همچنين به نقش مهم پاپ در برقراري مجدد روابط بين آمريکا و کوبا در ماههاي اخير نيز اشاره کرد و افزود که نقش پاپ آمريکاي لاتيني براي پايان دادن به درگيري طولاني بين آمريکا و کوبا بيبديل است.
اين مقام آرژانتيني همچنين خاطرنشان کرد که براي کشورهاي عضو «سلاک» بازگشت دوباره کوبا به نشستهاي بينالمللي يک پيروزي محسوب ميشود.
رئيسجمهور آرژانتين در سخنراني خود همچنين به بررسي توافق صورت گرفته بين دولت کلمبيا و نيروهاي مسلح انقلابي اين کشور (فارک) پرداخت و عنوان کرد که اين توافق نويد شروع روند صلح براي حل يک درگيري داخلي ۵۰ ساله را به ما ميدهد.
وي در اين رابطه تصريح کرد که مذاکرات بين دولت کلمبيا و «فارک» همچنين ميتواند يک مثال خوب براي حل کشمکشهاي داخلي باشد؛ بايد بدانيم که اين کشمکشها هرگز با زبان اسلحه حل نخواهند شد بلکه براي حل آنها بايد به گفتوگو متوسل گرديد.
مرجع : خبرگزاري فارس
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|